JAUNUMI

2017. gada 31. maijs

Piedalīties vēlēšanās nozīmē apliecināt: “Latvija – tie esam mēs katrs!”

Latvijas valsts – tie esam mēs. Jūs vai es kā persona. Mēs - kā nācija. Pašvaldību vēlēšanas 3. jūnijā ir aicinājums apliecināt šo patiesību – piedalīties, balsot un pēc tam arī prasīt atbildību no ievēlētajiem deputātiem.

Kā izvēlēties, par ko balsot? Tas ir katra individuāls lēmums. Taču uzskatu, ka vērtīgi un svētīgi ir atdot savu balsi par tādiem kandidātiem un partijām, kuru līdz šim darītais un šobrīd piedāvātais atbilst vairākiem mūsu valsts un tautas nākotnei svarīgiem virsprincipiem. (Šeit atsaucos uz Egila Levita intervijā Latvijas Avīzē sacīto).
·        Demokrātija – vai kandidāts (partija) atbalsta labas pārvaldības principus pašvaldības iestāžu darbā, noraida “savējo būšanu” un ņem vērā pilsoniskās sabiedrības organizācijas?
·        Tiesiskums – vai kandidāts (partija) atbalsta taisnīgu un godīgu rīcību visos jautājumos, ir gatavs izskaust korupciju un negodprātīgu juridisko rīcību un stiprināt tiesiskumu pašvaldības darbā?
·        Sociālā atbildība – vai kandidāts (partija) ir gatavs atbalstīt mazāk aizsargātos ļaudis sabiedrībā, sniedzot nepieciešamo palīdzību un palīdzot kļūt patstāvīgiem un turīgākiem?
·        Nacionāla valsts – vai kandidāts (partija) vārdos un darbos atbalsta un ciena Latvijas valsts pamatus – 1918. gadā proklamēto Latvijas Republiku un tās vēsturi un tiesisko nepārtrauktību, latviešu valodu un latviešu nācijas identitātei būtiskās vērtības? (Lūdzu Jūs vēlreiz ielūkoties Satversmes ievadā.) Vai partija atbalsta vienlīdzīgu attieksmi pret Latvijas bērniem un skolēniem, ļaujot visiem mācīties valsts valodā jau no bērnudārza?

 Izdarot izvēli, jāņem arī vērā kandidātu solītais partijas programmā. Vai tur ir atrodami risinājumu priekšlikumi, piemēram, Rīgas pilsētai gadiem samilzušām problēmām vai tikai “bezmaksas solījumi” uz populisma robežas? Iesaku pievērst uzmanību partiju piedāvātajam transporta plānošanas attīstībā. Cik daudzas partijas ir sapratušas, ka Rīgas transporta sistēma un sabiedriskais transports ir jāsāk plānot vienotā sistēmā Rīgas aglomerācijas, nevis tikai pilsētas robežu mērogā?

Cienītās dāmas un godātie kungi Rīgā! Pateicos Jums, ka devāt man iespēju kalpot Rīgas domes deputāta darbā. Aicinu Jūs manā blogā iepazīties ar atskatu uz darbiem, kurus esmu rosinājis un darījis rīdzinieku labā. Būšu pateicīgs Jums, ja atbalstīsiet mani un Nacionālās apvienības komandu, un mūsu piedāvāto programmu šajās Rīgas domes vēlēšanās. Par vairākiem darbiem, kuriem labprāt ķeršos klāt šajā video Latvijas galvaspilsētai Rīgai.

Lai šajās vēlēšanās visās Latvijas vietvarās ievēlam tādus tautas kalpus – kungus un dāmas - , kuri ir gatavi godprātīgi un pašaizliedzīgi strādāt tautas labā. Lai katrs no viņiem apzinās, ka jācenšas pēc tāda līmeņa politiskajā darbā, kādu apliecināja Latvijas pirmais prezidents Jānis Čakste un Eiropas Savienības pamatlicējs Robērs Šūmans. Viņus vadīja griba kalpot un darīt labu, rūpējoties par kopējo labumu.

Dievs, svētī Latviju!

Jurģis Klotiņš
Rīgā, 2017. gada 31. maijā

Pastāsti saviem draugiem:

 
Copyright © 2014 Jurģis Klotiņš. Designed by OddThemes