JAUNUMI

2019. gada 8. sept.

Tēva dienā. Ģimenes vērtība un cieņa ir Latvijas un Eiropas nākotne.


Godātie Tēvi, cienītās mātes un mīļotie bērni!

Šajā skaistajā svētdienā, Latvijas Tēvu dienā es nesu jums sirsnīgus sveicienus no Latvijas prezidenta un ģimenes tēva Egila Levita. 8. jūlijā, sākdams savu kalpojumu Latvijas tautai un mūsu valstij, prezidents uzsvēra, cik nozīmīga ir cilvēka piederība Latvijai un atbalsts ģimenēm.

Piederība sākas ģimenē. Tēva diena un mātes diena mums to atgādina. Mātes dienu mēs Latvijā svinam maijā, kad plaukst ziedi un saule kāpj arvien augstāk. Tēva diena ir laikā, kad ienākas pirmie rudens augļi. Ir labi, ja mātes mīlestības pavasarīgo ziedu maigumu ģimenē papildina tēva mīlestības nobriedušu rudens augļu smarža. Tā tēlaini varētu raksturot to brīnumaino vecāku mīlestības savienojumu, kas bērniem dāvā drošību pieaugt, māca patiesi mīlēt un topošajā vīrietī, nākamajā tēvā iesakņo bērna dzīvības un sievietes drošības sargātāja ideālus. 


Paldies godātie Latvijas ģimeņu tēvi par jūsu ikdienas varonību, kuru Jūs parādāt rūpēs par ģimeni, savos profesionālajos darbos un visvairāk par mīlestību, ko jūs veltāt savām sievām. Paldies jums, cienītās ģimenes - sievas un bērni - , ka mīlat un atbalstāt tētus. Tā jūs palīdzat viņiem būt stipriem kā kalniem ikdienas vētrās un būt drosmīgiem karavīriem cīņās, kuras jāizcīna ģimenes labā.  

No jūsu rūpēm par ģimeni, godātie tēvi, ir jāmācās arī Latvijas valstij un Eiropas Savienībai vairāk atbalstīt ģimenes dzīvi un labklājību. Latvijā tuvākajā laikā ir jārod iespēja paplašināt mājokļa iegādes atbalsta programmu ģimenēm ar bērniem, it īpaši daudzbērnu ģimenēm. Latvijas valsts darbiniekiem kopā ar kolēģiem no citām Eiropas Savienības valstīm ir jāpanāk Eiropas Savienības līmeņa demogrāfijas politikas atbalsta programma. Atbalstot ģimenes ar bērniem, piešķirot līdzfinansējumu ilgtermiņa investīcijām, piemēram, mājokļa iegādei vai celtniecībai ģimenēm, Eiropas Savienība var atgūt ticību savu pilsoņu acīs. Vienotās Eiropas pamatlicējs “Eiropas tēvs” Robērs Šūmans un viņa domubiedri vēlējās panākt mieru un solidaritāti brīvās Eiropas valstu vidū. Mūsdienu Eiropas līderiem ir jāturpina Eiropas tēvu vērtību vertikāle un Eiropas nākotnes centrā jāliek ģimene, tās cieņa un vērtība. Laimīga ģimene ir miera, solidaritātes un katras Eiropas tautas nākotnes pamats.

Ikviens no mums Latvijas tautas piederīgajiem var dot savu pienesumu, atbalstot laulātos, ģimeni - māti, tēvu un bērnus - viņu aicinājuma ikdienā. Rūpes par ģimeni un tās vērtība var kļūt par lielu Latvijas sabiedrību saliedējošu spēku, it īpaši, ja klāt ir tēvišķīga mīlestība un sirds dedzība. Lai mums kopīgi izdodas radīt Latvijā tādus apstākļus, ka tēvi var kļūt arvien stiprāki savā aicinājumā un ar savu klātbūtni arvien vairāk svētīt Latviju! Dievs, svētī Latviju.

Jurģis Klotiņš (krusttēvs)
2019.gada 8. septembrī

(Sakāmais lielos vilcienos tapa skaistā 6. septembra vakarā ap saulrieta laiku Sauriešu karjera ezera tā dēvētajā Pierīgā. SDG)
Aizlūgums par tēviem Rīgas vecās Sv. Ģertrūdes dievkalpojumā Tēva dienā 2019. gada 8. septembrī


Pastāsti saviem draugiem:

 
Copyright © 2014 Jurģis Klotiņš. Designed by OddThemes