JAUNUMI

2019. gada 17. nov.

Svētīt Latviju ar patieso, skaisto un labo

Manu tautu dara stipru, 
To dvēseļu gaisma, kas palika
Tēvzemes ārēs par brīvu Latviju,
Lai šodien es būtu, mana ģimene būtu,
Lai Latvija pasaules kartē būtu.

Manu tautu dara stipru 
Tā dziesma, kas skan cauri laikiem,
Mātei pusbalsī aijājot,
Svešumā un tundrās, skumji apdziedot,
Dziesmu svētkos pār Latviju viļņojot.

Manu tautu dara stipru
Tas vienkāršais latvietis, kas mīl
Uzartu vagu, ar katru sirdspukstu savu,
Katru slaidu egli savā mežā, 
Katru piebriedušu graudu plaukstā.

Manu tautu dara stipru
Tas prieks bērna acīs, kas rodas,
Kad mamma un tētis kopā smejas,
Kad, svētkus svinot, visi ir kopā,
Un gaisma mirdz latviešu acīs. 
Margarita Jauģiete, Šķibes pamatskolas 8. klase

Margaritas Jauģietes mīlestības dzejolis Latvijai mani sastapa 15. novembra vakarā Latviešu valodas aģentūras Skolēnu veltījumā Latvijai simtgadē "Kas manu tautu dara stipru"

Pateicība Latvijas brīvības cīnītājiem un aizstāvjiem, par viņu izcīnīto cīņu, lai šodien mums būtu neatkarīga Latvijas valsts. Dziesma, kas no mātes lūpām un liela kora skanēdama, ieved piederībā latviešu tautai - valodai, kultūrai, vēsturei. Svētība, ko ikviens var Latvijai dot, krietni darīdams uzticēto darbu. Mīlestība un prieks ģimenē, kas no mātes un tēva dāvāta palīdz mirdzēt dzīves ceļā. Margarita tik patiesi, sirdsskaidri un vienkārši saskata, kādas vērtības dara stipru un garā dzīvu Latviešu nāciju, Latvijas tautu, mūsu valsti Latviju. 

Latvijas Republikas proklamēšanas dienā novēlu, lai tiecamies ar domām un darbiem apliecināt šīs īstās un patiesās vērtības, kuras mīl, ceļ un rada labo, skaisto un patieso mūsu katra dzīvē, mūsu valsts Latvijas dzīvē. Tā mēs svētīsim viens otru un to svēto mantojumu, kas mums uzticēts - Latviju. Lai Dievs mums palīdz censties, cīnīties, nepadoties un kļūt stiprākiem!


Rīgā, 
2019. gada 17. novembrī

2019. gada Lieldienu pirmdienā, 22. aprīlī, latviešu zemnieku celto Budbergas Sv. Pāvila baznīcu rotāja tik skaists Latvijas karogs, kādu vēl nevienā no Latvijas dievnamiem nebiju redzējis. Mēs katrs, mūsu tauta un valsts Latvija Dievam esam ļoti dārgi. 









Pastāsti saviem draugiem:

 
Copyright © 2014 Jurģis Klotiņš. Designed by OddThemes